Monday, January 8, 2007

X MAU BERULANG LAGI..

Dah lama rasanya x menulis apa2 kat blog nih. Last week, my baby syira x sihat so 2 hari aku tak datang keje. Tangan dia (from pergelangan tangan - jari) jadi bengkak. sama jugak ngan kaki dia. i dunno y. Wednesday tu ingat baru laa nak start keje selepas cuti yang agak lama tuh (4 hari jerk padahal). Dalam kul 10.30 dapat call from taska dia.. kata tangan dia bengkak so suruh aku turun tengok.. ternyata mmg bengkak dan agak kebiruan.. hubby aku suh bawak g clinic kat area sini jerk.. tapi aku tak nak.. sbb aku nak puaskan hati aku kenapa anak aku jd cenggitu aku bawak dia kat tempat hubby aku keje (balakong) sbb kat situ ada satu clinic pakar, lagipun syira pun ada record kat situ. sampai jerk situ terus bawak g clinic, nasib orang x ler ramai sangat.. sampai turn syira, doc pun check.. dia kata lung, heart anak aku normal, doc kata kalau sbb buah pinggang mata dia pun mesti turut bengkak. Doc tu pun agaknya nampak aku cam tak berapa puas hati, dia suh buat urine test, punyalah seksa aku nak nyuruh si syira tu kencing... puas laa aku syyy, syyy... dia tak nak jugak! nurse tu siap bagi bowl suh dia kencing.. syira laks pelik tengok bowl tuh.. agak lama jugak ler aku nak suh dia kencing tuh... setelah di check urine dia, doc kata normal.. don't worry x de apa2... dia kata maybe allergic makan.. so doc kasik ubat allergic.. aku terus balik umah, tido kan dia... aku pun mengemas ler umah skit, dia bangun aku kasik makan... masa makan tu aku nampak kenapa anak aku nih lain macam sangat... dia nyer lip turn into blue.. aku menangis tak ingat ler.. call hubby aku... dia suh aku g umah kakak dia kat meru... hubby aku pun on the way ke meru.. dalam kete tu aku nangis jek... tapi baby aku ni biasa jek.. main2 cam biasa... mcm tak sakit apa2! aku call my mum kat serting bagi tau dia... mak aku pun apa lagi sama laa teriak gaks ngan aku... sampai umah kakak ipar aku... tunggu hubby aku sampai... pegi laa cuba alternative lain... jumpa laa somebody yang pandai berubat nih... dia kata anak aku "KETEGUR" ada yang berkenan... so diberinya laa air buat mandi... Thursday tu pun aku dan hubby cuti bersama2 menjaga baby kami tuh... keluar jugak ler hari tuh sbb pampers dia dah abis... balik dalam kul 5.30, bagi dia makan cam biasa... then jadi lagi benda yang sama, tangan dia, bibir dia turn into blue... hubby aku terus suh siap2 pegi umah kakak dia lagi... then pegi jumpa sorang "paman" nih... kat situ syira serasi agaknya... dah baik dah dia sampai sekarang!! Alhamdulillah.. kata paman tuh kat area umah aku nih.. lagipun tempat baru katanya... satu lagi orang bawah umah aku tak berapa menjaga kebersihan, lalang dah paras lutut, pampers anak buang gitu aje.. LEGA HATI AKU MY BABY SYIRA DAH SIHAT.

No comments: