Wednesday, August 15, 2007

dah lama tak post apa2 news kat blog... malas nak menaip... well nak menaip satu cerita...
semalam.. my lovely daughter jatuh... aku tengah lipat kain.. pastu dia pun cam biasa pun sebok nak lipat gaks... aku lipat kain kat atas coffee table.. since dia dah sebok2 menolong menyepahkan kain baju aku tuh aku biarkan je laa.. pastu dia datang kat aku nak duduk celah2 kaki aku.. pastu entah camne ntah dia terantuk kat meja... tak de laa bunyi kuat terantuk tuh.. aku terus peluk dia ke bahu... bebel laa skit pada dia.. dah tu aku tengok kat baju aku dah penuh darah.... apa lagi... makcik pun panic laa... terus tengok kat mulut dia... aku amik tisu lap bibir dia.. tak de pulak darah.. tapi darah still kuar lagi.. tengok kot2 gigi dia patah ke apa ke.. tak jumpa jugak punca darah tu dari mana... aku nangis tak ingat laa... pastu aku pujuk dia bukak mulut dia.. mmg ler payah dia nak bukak mulut dia... aku baringkan dia.. suh dia bukak mulut lagi.. dia bukak skit.. aku nampak ada satu lubang kat lidah dia.. dan dari situ laa darah kuar tak benti2.... lagi laaa makcik panic... nangis lagi... pastu kuar laa satu iklan baby... anak aku leh bangun dan joget dulu.. pastu sambung balik baring & nangis... sementara dia sambung nangis tuh.. aku dial hubby aku tak dapat.. pastu aku taruk je laa hp tu kat tepi.. mana laa tau hp tu redialling... aku pun tak perasan.. hubby aku dengar sore aku nangis and syira too... dia pun panic... satu malaya dia call... sampai mak aku pun dia call.. dah laa rumah aku semalam dikunjungi orang ramai... syira dah ok... dia makan cam biasa, minum susu cam biasa... lega hati aku.... that's all 4 now... ada keje nak buat..