Wednesday, June 13, 2007

Eye On Malaysia

hari minggu lepas pegi Taman Tasik Titiwangsa.. ada beberapa keping pics di bawah yang telah di snap semasa berada di sana sempena Jom Makan2 M'sia..
ticket eye on malaysia.. RM 30 tuk 2 orang.. syira tak yah bayar sbb blum cukup umur... syira memula tu xcited naik eye on malaysia tuh... tapi bila dah 4 masuk 3 round dia dah boring... semernya 6 round.. naik pening kepala aku.. rasa cam loya laks bila dah turun tuh.. aku yang tak penah gayat pun leh jadi gayat.. napa ntah...
kat pesta jom makan2 tu macam2 makanan ada... kami cuma makan mee bandung muar aja.. hmm kuah dia mmg kaw.. pekat giler.. syira laks makan nasi impit... terjerit2 dia main playground kat sana... suka sangat sbb ramai sangat orang hari tuh... k laa buat masa ni... ada kerja melambak sedang menanti.. daaa...

Friday, June 8, 2007

sedih...

berita yang baru saja ku dengar bagaikan bongkah besar menghempap kepala, otak dan benakku... benarkah perkara ini berlaku... seandainya aku mampu mengawal & menghalang... tapi benarkan berita itu? kesahihan berita ini hanya akan diketahui setelah "dia" pulang.. benarkah? betulkah? aku tak mampu dan tak boleh luahkan pada insan bernama manusia... hanya kepada blog tercinta ini sahajalah tempat ku meluahkan perasaan.. kerana janji.. janji harus ku genggam erat.. janji harus ku simpan, ku tanam dalam2 lubuk hatiku... Ya Allah.. jauhkanlah "dia" dari segala kejahatan... berikanlah "dia" kekuatan... berikanlah "dia" kewarasan fikiran dalam membuat keputusan.. Ya Allah bantulah "dia" ya Allah....

Wednesday, June 6, 2007

!

selamat pagi...
dah 8 hari aku lalui kehidupan di tempat kerja dengan penuh kebosanan sbb boss aku pegi UMRAH.. minggu depan baru masuk keje balik! boring laa kalau boss tak de nih... tak tau nak buat apa... ke hulu ke hilir... entah apa2 ntah yang aku buat sepanjang 8 hari ni.. semalam jek rasanya buat keje berpekdah skit... buat card utk hubby sempena Father's Day.. aku mintak my sweet lil' gal bagikan card kat ayah dia... dia kasik kat ayah dia pastu dia lari + malu2 and senyum2 sendiri...
Penyakit bulanan datang menyerang.. dan tahap ketidaksabaran ku semakin menjadi2.. aku mohon pada Allah setiap hari.. berilah aku kesabaran dalam mendidik anakku & melayan karenah suamiku... aku mohon sangat2 pada-Mu ya Allah..
Insyirah semakin hari semakin ligat.. berjalan tanpa henti tanpa brake.. langgar meja ke, langgar dinding ke, tergolek + tertonggeng ke dia tak amik peduli... yang penting dapat jalan sana sini.. dapat sepahkan umah sampai umah jadi tongkang pecah, mama yang tak sabar ni asyik memetir + memanah... ayah jugak yang kena kemas umah... hehehe... by, kau lah satu-satunya insan yang cukup memahami diriku..
semalam sementara tunggu by amik, aku lepak kat taska syira... macam2 aku tengok karenah dia... yang paling aku geram dia pandai carik gaduh ngan budak umur 3 thn!!! Syira tarik rambut dia... pukul2 dia.. pastu dapat berita yang kurang enak daripada cikgu dia... syira gigit orang!!! gigit budak lelaki umur 3 thn jugak!! Ya.. Allah.. tak terkata apa mama jadinya...
skang ni pulak.. pantang ayah dia sebut 50/50 mesti dia mengepak nak terbang ( semer sbb iklan DIGI). Pengaruh iklan ni cukup kuat buat anak2 yang baru nak membesar dan suka meng'explore'.
Cukup laa dulu buat masa nih... ngantuk pulaks!