Monday, October 26, 2009

S2 CITY PARK

last week balik umah mak kat seremban... petang sabtu atuk + wan nak bawak cucu2nya berjalan... pegi laa ke S2 CITY PARK di seremban 2... jalan2 kat taman sambil makan angin sambil bagi ikan2 yang gomok2 itu makan roti...
satu hari di suatu petang.. lepas amik anak2 di nursery.. setelah sampai dirumah terus aja prepare tuk makan malam... harraz terus ke dapur bukak fridge.. amik balance kek batik yang dah ketiga kali aku ulang buat... hasil amik recipe daripada kawan aku nih.. http://ratnamurniwati@blogspot.com sedap ratna...
dalam ketiga2 kali aku buat tuh.. kebanyakannya di habiskan oleh harraz.. suka betul dia ngan kek batik tuh...hmm dah dia amik kek batik tu sebekas.. dia bawak ke depan dok sorang2 makan kat depan tv... lepas tu syira laks datang bawak sebekas lagi cornflakes madu untuk aku bukak bekasnya... katanya adik nak makan.... dia pun ke depan.. aku pun tak laa reti2 nak jenguk apa anak2 ni buat..
selesai masak.. aku pun ke depan... HAH!!! JENG.. JENG.. JENG.. cornflakes berterabur sana sini.... muka harraz dah jadi seperti pics di atas... apa jadi kat mama??? anak2 dah kecut... tapi mama dengan tenang amik dustbin.. kutip segala2 yang berterabur itu... dengan tidak semena2 datang laa anak bujang aku.. harraz dengan ayat power nya... YA ALLAH berulang kali sambil mengutip segala cornflakes yang berterabur itu... dah abis kutip.. peluk aku.. sambil panggil MAMA berulang kali minta simpati.. ye laa sebelum mama menyinga.. baik amik hati mama dulu... aku pandang aja laa muka dia... terus amik penyapu... baru amik penyapu.. anak2 dah duduk atas sofa.. tak gerak2.. dah abis sapu + mop baru dorang turun dari sofa tuh... cuma yang agak aku confusekan sekarang ni.. kenapa aku tak marah ye???? sedangkan rumah aku dah jadi tongkang pecah... tapi apa pun aku bangga dengan diri aku sbb aku tak mengamuk cam orang gila.. doa aku termakbul mungkin... alhamdulillah...

bukit tinggi ----->> padang = indonesia

ni pun lagi cerita lama... pertengahan jun tahun ni... ada laa rezeki skit bawak anak2 ke bukit tinggi + padang.... gambar banyak... tapi tak larat laa nak upload.. ni jek yang sempat upload...
bila tengok balik keadaan padang.. aku jadi takut... mentari mall yang aku pegi dah tak nampak rupa.. hotel aku menginap kat padang tu pun entah berdiri kukuh lagi entah tidak... enjoy the pics..

kebun atuk atan... (pahang)

cite dah lama... awal ogos hari tu balik pahang umah hubby... kat sana musim durian... dan kebun FIL sangat banyak laa pokok2 durian... sampai tak larat nak makan dah... hinggakan durian yang elok pun kena buat tempoyak.. sbb dah tak de sape yang sanggup makan lagi...
sambil2 musim durian, ada gaks rambutan menyelit, manggis, dokong.. banyak lagi laa... well pics kat atas tu anak2 aku mengemas @ bersihkan kebun atuk atan dia... aku pulaks dah tak tahan kena gigit nyamuk....

raya.. raya..

pics raya yang lepas...