Thursday, March 29, 2012

Baru Kau Rasa Apa Yang Ku Rasa..

Buat suamiku yang tersayang...

Sejak aku preggy ni.. lebih2 lagi di saat2 aku menanti masa untuk melahirkan, banyak keje2 umah telah ditransfer kepada hb... aku cuma buat yg ringan2 aja.. antara keje2 yang hb perlu lakukan :

1. basuh baju, sidai baju (almost everyday)
2. sapu umah
3. mop lantai after sapu
4. kemas umah
5. pagi2 kejut & mandikan anak, siapkan anak
6. kemas baju anak tuk dihantar ke nursery
7. seminggu 2 - 3 kali cuci lantai porch - itu mmg feveret dia.. x tau napa suka sangat buat keje tu..
8. ada lagi 2-3 keje.. x ingat dah.. tapi yg paling best hb dah gantikan tempat aku yang suka membebel..


hmm baru by rasa kan apa yang syg rasa selama ni.. letih tau kemas umah nih.. lagi2 pulak bila kita dah kemas, mop, tau2 anak2 buat sepah.. makan berterabur sana sini.. geram rasa kan bila anak2 buat sepah? by geram kan? tapi syg pening laa kalau by membebel... lagi teruk pd syg yang membebel...


terima kasih yang x terhingga sbb by tolong syg buat semer keje2 umah... luv u always.. mmuuuaahhhh...!


nanti bila baby dah keluar.. kita sama2 berjaga mlm pulak ye!!
 

Wednesday, March 28, 2012

Menanti Dan Terus Menanti....

Alasan biasa apabila sudah lama tidak meng'update' blog... saya bz dengan kerja.. kerja saya banyak laa.. sama je laa tu kan...

Now dah 37 weeks of pregnancy.. ungkapan yang selalu di dengar apabila bertemu 'peminat'.. 

~ bila bersalin nih? (walaupun dah 40 x ko tanya soklan yang sama)
~ eh.. x bersalin lagi ke? lama x nampak, ingatkan dah bersalin!
~ laaaa... x bersalin lagi ke? lama betul kali ni mengandung ye... ke sbb awal sangat ko pakai baju mengandung?
~ heiii.. apasal x bersalin lagi nih? dah nak masuk bulan 4 dah nih... dll (x kuasa nak type)

korang kalu, apa nak jawab ye? selalunya aku senyum aja laa..

eh sedap pulak lagu nih... zamani ft zarina..

hmm ikutkan nak bawak badan pun x de laa x larat sangat, masih lagi larat.. g keje pun naik moto lagi.. cuma balik aja tumpang BFF... 

yang x berapa nak larat tu cuma bila jalan.. terasa sangat bb dah kat bawah.. jalan pun nak terkangkang2 dah rasanya... pastu sejak 2,3,4,5 menjak ni selalu false alarm.. sib baik anak ke3 ni, ala2 pandai skit.. tak de laa sakit skit terus nak g spital... tapi aku akan confirm terus ke spital kalau kuar tanda.. darah ke.. @ pecah ketuban...

azam anak ke3 ni nak fully BF... rugi rasanya sebelum ni x fully BF sbb kurang knowledge pasal kebaikan EBM nih... semoga Allah permudahkan segalanya... Semoga Allah penuhi permintaan aku ni... Semoga susu aku ni cukup untuk bb yang bakal lahir nih nanti... aminnn..

dah cukup dulu.. x boleh nak merepek2 lagi... big boss sudah call.. ada maklumat nak kena carik nih... haisyyy baru nak senang2 skit... dah x senang balik... daa...