Wednesday, December 30, 2009

JaNTaN GiLe SeKs

22 Dec 09, from 4.00 - 5.00pm aku dapat 3 phone calls tru office line... call received fr jantan gila.... yang cakap merapu2 dengan aku.. siap mengugut (adakah ini ugutan??) SAYA AKAN PASTIKAN KALAU SAYA JUMPA AWAK SAYA AKAN RABA *^*^& DAN RAMAS *&*^*&^ (ini disebut dalam panggilan kedua), panggilan pertama dia cuma cakap... HELLO BOLEH SAYA BERCAKAP DENGAN Nxxxxxxxx, bila aku tanya sape ni... (maybe masa ni nada aku agaks kasar) dia leh cakap balik ngan aku... JANGAN LAA GARANG SANGAT T*&&^% BESAR!!! AND THEN DIA TERUS HANG UP THE PHONE.. panggilan ke 3, one of my office-mate pick up... still dia cakap full name aku.... and my fren tanya ada hal apa dan call dari mana... dia reply.. CALL FROM HKL (SEDANGKAN AKU TAK DE KAWAN JANTAN FROM HKL DAN AKU TAK PENAH KENAL MANA2 JANTAN YANG KEJE KAT HKL) DAN MY FREN KASIK TAU AKU TAK DE.. DIA DI TOILET.. U KNOW WHAT?? DIA LEH PESAN NGAN MY FREN NIH... PESAN DENGAN DIA (DIA NI AKU TAU) SURUH DIA CUCI P%#%# DIA BERSIH... CUCI L%#% P%#$%# DIA BERSIH2, CUKUR B&*% P&^* DIA BERSIH... KAWAN AKU YANG AGAK2 INNOCENT NI TERKEDU DIAM SERIBU BAHASA.. DAN MY FREN REPLY.. KENAPA AWAK NI KURANG AJAR CAKAP MCM NI DENGAN SY... THEN MY FREN TERUS LETAK PHONE ATAS MEJA SBB DAH TAK SANGGUP NAK DENGAR KATA2 YANG MERAPU2 TU LAGI.. dan 2 hari berikutnya kebetulan aku cuti..... sbb nak pindah umah.... tapi... dlm masa 2 hari aku cuti tu.. kawan2 office siap standby kat phone office aku kalau2 jantan tu ada call.... tapi.. dia tak call... semalam 29/12/2009, jam 4.03 pm.. aku terima satu lagi call dari jantan gile ini... belum sempat dia cakap merapu2 aku dah hang up the phone.. malas aku nak dengar.... tapi... aku tak biarkan benda ni cam nih je... report polis telah pun aku buat pada 22 Dec 09 yang lepas sebaik saja hubby aku amik aku dari office... amik anak dulu kat nursery... terus ke balai polis kelana jaya untuk buat report.. 1/2 jam lepas buat report.. dapat call dari Balai.. minta aku jumpa Sarjan Soga esok jam 10.00 pagi utk di ambil statement... kawan2 apa yang aku perlu buat jika JANTAN GILE SEKS ni call aku lagi hari nih???

Wednesday, December 2, 2009

Harraz oh Harraz...

kelmarin aku ke klinik sbb harraz demam on & off.. pastu ada batuk lagi... aku call clinic dulu... tanya kat doc boleh ke kalau harraz ni di beri gas (nebulizer) betul ke tak eja tuh... pastu doc kata kena tengok condition dia dulu.. pastu lepas keje.. amik dorang kat nursery.. terus bawak g clinic panel aku kat seksyen 13, shah alam.... doc check.. doc kata amik laa gas... lepas amik gas.. doc check lagi.. dia kata harraz ada ASTHMA!!! OMG... aku terpinga2 aku tak de ASTHMA, ayah dia pun x de ASTHMA... so macam bengong2 skit aku time tuh.. then tanya doc... napa dia leh dapat ASTHMA ni.. doc kata sbb dia penah kena PNEUMONIA dulu...OMG lagi sekali... doc suh repeat amik gas lagi pagi semalam... dah pegi... pastu malam tadi pun pegi lagi sekali amik gas lagi.. kali ni dah kurang skit.. syukur Alhamdulillah... tak perlu repeat amik gas lagi.. cuma kena continue abiskan ubat dia je laa... pasni banyak laa pantang larangnya ye... habuk2, segala bulu2.. ect...

Felda Resident Hot Spring, Sg Klah

pics tak banyak amik... ni sewaktu Kursus Pengurusan & Perancangan Strategik BPU 2010-2015 yang diadakan pada 2 & 3 November 2009 yang lepas bertempat di Felda Resident Hot Spring, Sg Klah, Perak... Semua staff di Dept. aku wajib pergi.. (pegawai2 shj) kira ala2 task force untuk dept ni laa.. aku dan kakak di atas tu pergi sebagai urusetia sahaja... jadi kami x perlu perah otak bagai....
Ini laa department aku skang... boss aku ditukarkan ke Bahagian ini untuk memangku jawatan Pemangku Pengurus Bahagian Pembangunan Usahawan pada tahun lepas.. sebelum ni di Bahagian Biro Perkhidmatan ANGKASA (BPA) atau lebih dikenali dengan Biro ANGKASA. Sebagai seorang setiausaha / PA, ke mana saja boss aku ditukarkan, maka ke situ jua laa aku.... Boss aku adalah insan yang bernama Hj Abdullah Hj Jusoh itu (Hj AJ).. seorang boss yang bleh dikatakan...sangat2 BEST.. dan di sebelah boss aku itu adalah insan yang suka makan mee Har Mee itu..... Ho liau...
Dept. ini masih lagi belum ramai lagi.. maklum laa satu bahagian baru... sedikit masa nanti.. dept. ini akan develop sebagai satu bahagian yang agak besar.. berapa tahun lagi.. itu x dapat dipastikan... sejak didudukkan di bahagian ni laa aku semakin banyak keje.. dan keje itu semakin menjadi2... sehingga laa skang nih... dah lama sangat tak update blog... amik masa skit.. sbb boss2 skang ni tengah ada task force di sheraton subang.. so ada laa skit masa nak jenguk blog nih... tapi.. kat mana pun di campakkan aku insyaAllah aku akan cuba bekerjasama sebaik mungkin... ceeewaaahhhhh... choowwww..

Monday, October 26, 2009

S2 CITY PARK

last week balik umah mak kat seremban... petang sabtu atuk + wan nak bawak cucu2nya berjalan... pegi laa ke S2 CITY PARK di seremban 2... jalan2 kat taman sambil makan angin sambil bagi ikan2 yang gomok2 itu makan roti...
satu hari di suatu petang.. lepas amik anak2 di nursery.. setelah sampai dirumah terus aja prepare tuk makan malam... harraz terus ke dapur bukak fridge.. amik balance kek batik yang dah ketiga kali aku ulang buat... hasil amik recipe daripada kawan aku nih.. http://ratnamurniwati@blogspot.com sedap ratna...
dalam ketiga2 kali aku buat tuh.. kebanyakannya di habiskan oleh harraz.. suka betul dia ngan kek batik tuh...hmm dah dia amik kek batik tu sebekas.. dia bawak ke depan dok sorang2 makan kat depan tv... lepas tu syira laks datang bawak sebekas lagi cornflakes madu untuk aku bukak bekasnya... katanya adik nak makan.... dia pun ke depan.. aku pun tak laa reti2 nak jenguk apa anak2 ni buat..
selesai masak.. aku pun ke depan... HAH!!! JENG.. JENG.. JENG.. cornflakes berterabur sana sini.... muka harraz dah jadi seperti pics di atas... apa jadi kat mama??? anak2 dah kecut... tapi mama dengan tenang amik dustbin.. kutip segala2 yang berterabur itu... dengan tidak semena2 datang laa anak bujang aku.. harraz dengan ayat power nya... YA ALLAH berulang kali sambil mengutip segala cornflakes yang berterabur itu... dah abis kutip.. peluk aku.. sambil panggil MAMA berulang kali minta simpati.. ye laa sebelum mama menyinga.. baik amik hati mama dulu... aku pandang aja laa muka dia... terus amik penyapu... baru amik penyapu.. anak2 dah duduk atas sofa.. tak gerak2.. dah abis sapu + mop baru dorang turun dari sofa tuh... cuma yang agak aku confusekan sekarang ni.. kenapa aku tak marah ye???? sedangkan rumah aku dah jadi tongkang pecah... tapi apa pun aku bangga dengan diri aku sbb aku tak mengamuk cam orang gila.. doa aku termakbul mungkin... alhamdulillah...

bukit tinggi ----->> padang = indonesia

ni pun lagi cerita lama... pertengahan jun tahun ni... ada laa rezeki skit bawak anak2 ke bukit tinggi + padang.... gambar banyak... tapi tak larat laa nak upload.. ni jek yang sempat upload...
bila tengok balik keadaan padang.. aku jadi takut... mentari mall yang aku pegi dah tak nampak rupa.. hotel aku menginap kat padang tu pun entah berdiri kukuh lagi entah tidak... enjoy the pics..

kebun atuk atan... (pahang)

cite dah lama... awal ogos hari tu balik pahang umah hubby... kat sana musim durian... dan kebun FIL sangat banyak laa pokok2 durian... sampai tak larat nak makan dah... hinggakan durian yang elok pun kena buat tempoyak.. sbb dah tak de sape yang sanggup makan lagi...
sambil2 musim durian, ada gaks rambutan menyelit, manggis, dokong.. banyak lagi laa... well pics kat atas tu anak2 aku mengemas @ bersihkan kebun atuk atan dia... aku pulaks dah tak tahan kena gigit nyamuk....

raya.. raya..

pics raya yang lepas...

Wednesday, April 8, 2009

Nachos Nachos - Giant Kota Damansara

bestnya... minum margarita strawberry ke, strawberry margarita ke.. ahhhh yang penting itulaa airnya yang dia minum...

tak nak laa mama.. tepi skit tangan tuh.. adik nak makan nih.. hmm.. makan fries.. banyaknya.. berapa nak amik nih.. apa ada dlm roti ni mama? x de apa pun.. mana sosej nyer?? sosej??? kakak dah amikkk.. nyum, nyum, nyum.. ayah nak roti?? sebok je amik pic adik.. try skit.. apa rasa pinggan ni ye mama??