Tuesday, July 5, 2011

Diam Lebih Baik Dari Berkata-Kata..


Komitmen kerja membataskan aku untuk berblogging.. tapi aku punya sedikit masa untuk membaca blog kawan2... masa semakin hari semakin singkat kan? aku rasa macam 2010 baru aja melabuhkan tirai.. tapi rupanya dan setengah tahun 2011... cepatnya masa berlalu... 

anak2 semakin membesar.. semakin banyak ragam dan akalnya... Barbie dah 5 tahun... Ben 10 dan pun 3 tahun... adik tahun depan cadang nak htr tadika dah... tapi puas ditanya.. x de respond pun dari dia... x mcm kakak dia dulu... 3 tahun dah sebok mintak dihantar ke school katanya.. sebok mintak dihantar mengaji... tapi lain pulak dengan adik nih.. x pe laa dik... mama tunggu sampai adik sedia ye...

masa bersama anak2 skang ni pun amat limited.. kadang2 kesian dengan anak2... 7.00 pagi dah dihantar ke taska... 7.30 malam baru amik... balik rumah kadang2 dah penat.. anak2 bising... mula laa mama nak menyinga... tapi bila kenangkan semula... itu je laa masa yang ada dengan dorang.. lepas makan malam.. tengok tv sambil lipat baju@basuh baju@gosok baju.. dah nak tido laks lepas tuh.. esok seawal pagi bermula rutin seperti biasa.. begitu laa hari2...

bab keje pulaks.. kadang2 rasa nak berhenti pun ada... tapi disebabkan aku ni blum cukup kaya lagi.. komitmen pulak banyak kemain.. keje laa selagi aku mampu... (ni pun sambil type boss dah 5x call nih.. suh betulkan UUK Bank yang bakal Co. tempat aku keje skang ni nak bukak).. sekarang aku tengah menunggu mesin photostate ni menyiapkan 5 copies UUK yang perlu dihantar ke SKM sebelum kul 2.00 nanti... adussss... tu bukan keje lawyer ke boss!! tapi.. dah namanya pun keje ngan orang, makan gaji.. ikut aja laa... kadang2 keje2 harian @ hakiki ni membuatkan aku xtra stress.. sampai aku tak ada masa nak cuti... takkan nak cuti bila boss ada... kalau boss ada maknanya ada keje... tapi kalau boss cuti pun aku susah jugak nak cuti.. sbb nanti kalau orang nak apa2 info... boss dah laa x ada.. Secretary pun cuti... hai nasib badan... sampai cuti aku punya laa banyak.. yang perlu aku habiskan utk tahun ini adalah 15 hari(ini adalah cuti tahun 2010), cuti tahun 2011 sebanyak 30 hari lagi adalah tidak terusik2... aku nak kuatkan hati, cekalkan semangat, pekakkan telinga, tutup mata, hidung, mulut... aku nak CUTI jugakkkkkkk... tapi bila? uwaaaaaaaaaaaaaaa....

No comments: