Wednesday, September 24, 2008

HALLUUU...

lama betul tak post apa2 news kat blog.. aku malas + banyak keje +server lembab.. itu yang buat jadi malas nak update blog tuh... lagipun tak de apa nak diceritakan.. kat sini aku cuma suka citer pasal anak dara aku tu je laa.. ye laa harraz pun kecik lagi.. kecik2 pun dah 4 ++ bulan dah dia.. lagipun harraz tak banyak karenah...
kakak ni banyak betul ragam + karenah dia.. ada satu hari tu.. bulan puasa laa...
syira : ayah zali, ayah zali bangun laa (masa tu ayah dia tido)
ayah : hmm..
syira : bangun laa ayah zali..
ayah : syira nak apa?
syira : bangun laa ayah.. masak sardin
ayah pun bangun laa... tapi tak masak sardin ler.. gorengkan telur + kicap.. syira cukup suka makan telur+kicap tuh.. siap aja masak..
syira : ayah zali... ya nak mama ina laaa...
aku pun layan laa dia makan... sampai abis..
moral of the story kat sini... apa motif anak aku panggil ayah dia, ayah zali.. dan aku mama ina.... apa dia ada ayah + mama lain ke selain kitaorang... dan kadang2 tuh dia boleh bahasakan diri dia "orang". hmm itu mungkin sbb aku pun suka bahasakan diri aku 'orang'...
satu lagi perangai dia skang ni pantang nampak baju yang aku tak penah pakai / jarang2 pakai.. mesti dia tanya... mama, mama ni baju raya ek? pastu suka main sorang2 pastu tetiba dia akan minta 'amin' (salam) dia kata dia nak g work..
syira : mama, amin.. ya nak gi work ni ok.. mama duduk elok2 kat umah ek.. baik2
ek.. ya nak work ni.. nak carik apa mama? carik wit (duit) kan? nak beli
apa mama? nak beli susu ngan pampers kan?
aku pun angguk je laa.. itu laa ayat dia tiap kali dia main. dan itu laa ayat aku pesan kat dia tiap kali pegi taska..
kat atas tu ada pic anak aku ngan tudung saji kan... tiap kali balik umah mak aku kat seremban.. suka sangat dia main ngan tudung saji tuh.. jadikan kereta laa, moto laa... ntah apa2 anak dara aku tuh.. apa yang suka sangat ngan tudung saji tu pun aku tak tau... opst.. dah time ler.. jap lagi hubby aku sampai.. elok aku shut down pc ni cepat2 kang lambat lak sampai umah.. daa.. blog..

5 comments:

Emy said...

mmg dh lama ko tak hapdate blog.. baby boy sihat?? anak2 ko mata bulat mcm ko la.. selamat hari raya..

mama insyirah + harraz said...

aku mmg malas nak update blog.. harraz sihat walafiat.. dah 4 bulan ++ berat pun dah bertambah.. dah 7.1kg... terasa betul bila dukung dia..

Emy said...

wahh mmg betul berat. 4 bulan dh 7kg... arieana 7bulan ni pn around 7.5kg...

Y@ZeD@ said...

slmt hr raya nasya..

maaf zahir batin dari aku & yazed...semoga bergembira di hari mulia..!

Y@ZeD@ said...

slmt hr raya nasya..

maaf zahir batin dari aku & yazed...semoga bergembira di hari mulia..!