Monday, January 12, 2009

LANGKAWI LAGI...

25 December 2008.. lagi sekali ke langkawi... tapi kali ni pegi naik kete.. 3 bijik kete.. kumpul di tol rawang.. bertolak dari rawang jam 9.00 pagi.. berhenti banyak tempat tuk rehat + solat. sampai kangar lebih kurang kul 4.00 petang. singgah umah kawan parent aku kat kuala perlis tuk rehat jap.. sbb feri kul 6.30 pm.
7.30 pm bertolak from jetty kuala perlis.. sampai lebih kurang 8.30 di Jetty Point Pulau Langkawi.. sukanya syira bila dia tengok helang tuh.. kali ni pegi bawak harraz sama... terus amik kete ke rumah kawan parent aku tuh... dia ada rumah persinggahan kat padang matsirat.. so kitaorang stay umah dia aja.. b4 tu transit di hotel langkasuka.. hmm kali ni pegi 2 family.. family aku (mak, ayah, adik2 ku, adik iparku, dan aku 4 beranak) + family mak ngah aku (kakak pada mak aku).
26 December 2008.. pagi2 dah ke makam mahsuri.. aku tak masuk pun.. sbb baru aja lagi pegi itu hari.. pastu terus ke beras terbakar... tak masuk jugak. cuma shopping baju area situ aja... pastu terus ke pekan kuah.. window shopping kat situ.. then terus ke idaman suri (antara kedai yang agak glamer di langkawi).. kat situ banyak aku melabur.. walaupun baru aja pegi bulan 10 itu hari.. tapi tau aja laa kan.. perempuan .. ada aja yang berkenan... boleh tahan laa aku invest kat idaman suri tuh..
27 December 2008.. pepagi lagi terus ke cable car.. tapi hancur harapan sbb orang sangat laa ramai.. sampai beratur pun dah nak sampai pintu masuk.. jadi dibatalkan aja niat tuk naik ke cable car tuh... jadi plan tukar.. pegi lagi sekali ke idaman suri tuk last shopping sbb ticket ferry kul 1.45 petang.. lagi sekali aku invest kat kedai tuh... x abis2 shopping.. after that terus ke jetty point... ferry kami lambat tiba.. dalam kul 3.00 baru ferry sampai... dan kami tiba di kuala perlis dalam jam 5.30 pm. makan2 dulu baru pegi rumah persinggahan di taman apa ntah..(disediakan oleh kawan parent aku) itu kira homestay laa.
28 December 2008 .. 8.30 pagi dah keluar.. pagi ni bertolak ke padang besar.. rancangan asal nak ke wang kelian.. tapi tak jadi sbb kita orang kena berpatah balik.. so ke padang besar aja sbb satu laluan balik.. shopping2 kat padang besar dan dalam 1.30 kami bertolak pulang ke KL.. sampai umah lebih kurang kul 7.00 pm.. mak + adik aku singgah umah sekejap tuk solat.. dan terus bertolak pulang ke seremban... lupa nak bagitau.. sepanjang percutian di langkawi ni anak2 aku demam... kesian dorang.. tapi alhamdulillah segalanya berjalan seperti yang dirancang..
well... kat atas tu gambar2 yang di ambil di langkawi.. happy viewing..

3 comments:

yatispeed said...

kuat betul badi langkawi ko ni yerkk..hahaa..aku ke langkawi baru ni tak gi pun idaman suri tu..aku masuk hj ismail group utk borong coklat ajer. aku tak minat sgt nak beli2 barang dapur..takut tatau nak simpan kat mana..gigih ko bershopping yerkk!

mama insyirah + harraz said...

dulu2 pun tak minat gaks barang2 dapur nih... tapi entahlaa tiba2 terminat.. lagipun harga kat langkawi jauh lebih murah dari catalog.. ada yang beza sampai RM 200++

ratna said...

nasha
dah besar anak2 ko. lama tak masuk sini.