Tuesday, November 27, 2007

lama betul tak jenguk blog.. tak de citer nak di ceritakan.. lagi2 pulak skang ni... malas betul nak menaip.. sejak preggy ni.. malas menjadi2.. skang dah 17+ weeks.. syira pun semakin laa notty nyer.. ada aja pekerjaaan baru yang dibuat hari2... last 2 weeks, taska dia call.. bagi tau dia gigit orang.. gigit hidung laks tuh.. hmm tapi dah tau apa sebab dia gigit boy tuh.. boy tu tumbuk dia.. then dia pun membalas laa balik... tapi takut jugak laa dengarnya.. mana laa tau hilang pulaks hidung anak orang nanti.. skang ni tengah ajar dia menerima kehadiran orang baru... agak sukar jugak laa mula2 tuh.. dia agak jeles.. tak boleh ayah dia pegang aku.. terus aja dia pukul tangan ayah dia.. then pukul aku.. pedih tul pukulan dia tuh.. dari dulu sampai skang dia mmg tak leh tengok kalau ayah dia hug aku... jeles cam laa ayah dia tu bf dia... kemain lagi jelesnya.. dia nak ayah dia hug dia aja.. kalau nak hug mama kena hug dia jugak.. syira pun kalau nak hug kene dua2 sekali.

skang ni aku senang skit laa... nak susu, ayah... nak tido, ayah.. nak mandi, ayah... cuma bila ayah belum balik keje aja aku kene laa buat semer tuh... tapi syira cukup senang.. nak makan sendiri.. amikkan je laa nasi + apa2 lauk.. dia makan laa sendiri... makan pulak tak memilih.. senang aku x yah masak banyak2 lauk.. paling suka makan cheese... sekali hadap 3 keping + air jejen dia (vitagen)

aku laks preggy kali ni agak teruk skit.. mabuk teruk.. dulu masa syira aku tak rasa semer nih.. masa syira dulu steady aja.. pegi keje pun rajin aja.. tapi kali ni dengan mabuk.. malasnya... letih aku.. pastu dah dipesan oleh doc tak leh buat keje2 berat.. doc siap nak kuarkan satu surat tuk my hubby yang aku tak leh buat keje2 berat.. tapi aku cakap kat doc.. tak payah laa nanti aku bagi tau sendiri... till now aku masih lagi rasa mabuk2 tuh tapi dah kurang laa skit..

hmm stop dulu.. ada keje menanti.. daa..

No comments: